Ξέρετε γιατί πρέπει να τρώτε περισσότερο σπανάκι;

Αν το έχετε αποκηρύξει από την παιδική σας ηλικία, ποτέ δεν είναι αργά να επανορθώσετε στην υγεία σας. Αρκεί να το βάλετε από σήμερα κιόλας στο πιάτο σας σε τακτική βάση.

Ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά που είναι ό,τι καλύτερο για το ανοσοποιητικό, τη σιλουέτα, το έντερο, την υγεία μας συνολικά και έχει μεγάλη διατροφική αξία που μπορείτε να απολαύσετε με πολλούς τρόπους: στο γνωστό μας σπανακόρυζο, στη σαλάτα, σε σάντουιτς, σε smoothies κ.ο.κ.

Βρίσκεται ψηλά στη λίστα των πράσινων λαχανικών που είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ και περιέχουν ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες βιταμινών και μετάλλων. Συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνη Α που κάνει καλό στην όραση, σίδηρο που τονώνει τον οργανισμό, κάλιο που ελέγχει την αρτηριακή πίεση, ασβέστιο που κάνει καλό στα οστά, ψευδάργυρο που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και σελήνιο, το οποίο παρέχει προστασία και υποστήριξη στο θυρεοειδή αδένα.

Τα αντιοξειδωτικά του, όπως η ζεαξανθίνη και η λουτεΐνη, μπορούν να μας ανακουφίσουν μεταξύ άλλων από τα κουρασμένα μάτια και να απαλύνουν την ενόχληση που αισθανόμαστε κοιτώντας την οθόνη του υπολογιστή για πολλή ώρα. Συνολικά, τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στον οργανισμό μας και οδηγούν σε πρόωρη γήρανση και ασθένειες.

Ακόμη, μας παρέχει μαγνήσιο, κάτι το οποίο λαμβάνουμε από όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και μας βοηθά στην υγεία των οστών, ενώ χάρη στα αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες του μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση διάφορων τύπων προβλημάτων του δέρματος και να το κρατήσει υγιές και λαμπερό.

Κι αν αυτά δεν σας αρκούν, να σας πούμε ότι 1 φλιτζάνι ωμό σπανάκι αποδίδει μόλις 7 θερμίδες, που σημαίνει ότι είναι και σούπερ τροφή για όσους θέλουν να αδυνατίσουν και να αυξήσουν τις φυτικές ίνες στη διατροφή τους.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!