The Sun: Αρπαγή γης: Τούρκοι στρατιώτες εισβάλουν στην Ελλάδα και καταλαμβάνουν μικρό κομμάτι γης σε αμφισβητούμενα σύνορα

Με αυτόν τον τίτλο η Βρετανική εφημερίδα The Sun δημοσιεύει άρθρο για ένα θέμα που δεν έχει λάβει διαστάσεις στην Ελλάδα.

Το άρθρο της Sun δημοσιεύτηκε στις 23:12 της 21ης Μαΐου και ανανεώθηκε με νεότερες πληροφορίες σήμερα στις 13:58.

Εχθές, Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορα αναφέρεται στο άρθρο και προστίθεται πως περίπου 35 στρατιώτες προχώρησαν στην πεδιάδα στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο, αναφέρουν πηγές από την Ελλάδα.

Εχθές, τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορά τους. Ειδικές δυνάμεις και πεζικό δημιούργησαν ένα στρατόπεδο με μια μικρή τουρκική σημαία σε ένα δέντρο και απέρριψαν τα ελληνικά αιτήματα για απόσυρση.

Οι μακροχρόνιες διαφορές σχετικά με τη θέση των συνόρων προκύπτουν από το γεγονός ότι ο ποταμός Έβρος, που τα ορίζει, αλλάζει συχνά την πορεία του.

Το κίνηση (σ.σ. του ποταμού) αφήνει γη που τεχνικά είναι μέρος της Ελλάδας, στα ανατολικά του ποταμού και γη που τεχνικά είναι μέρος της Τουρκίας, στα δυτικά του.

Η εισβολή φέρεται να αποτελεί απάντηση σε έρευνα του Ελληνικού στρατού στην περιοχή 1,6 εκταρίων, ως μέρος των σχεδίων για την κατασκευή πρόσθετων φρακτών στα σύνορα.

Στην Τουρκία φιλοξενούνται σήμερα περισσότερα από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες χώρες που επηρεάζονται από την σύρραξη στην περιοχή, ενώ νωρίτερα εφέτος, περίπου 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Φωτογραφίες και βίντεο από την περίοδο εκείνη δείχνουν πρόσφυγες να προσπαθούν να διασχίσουν τον επικίνδυνο ποταμό Έβρο και να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Τον Μάρτιο, οι Βουλγαρικές Αρχές, κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, άνοιξαν το φράγμα του Ιβαΐλοβγκραντ με αποτέλεσμα ο ποταμός να γίνει πιο ευρύς και πιο δύσκολο να τον διασχίσει κανείς.

Στο σημείο αυτό γίνεται αναφορά από την εφημερίδα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, αναφέροντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι τεταμένες, ιδίως από το 1974 που πραγματοποιήθηκε η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Η εισβολή έγινε με πρόσχημα να μην ενωθεί η Ελλάδα με την Κύπρο, που υποτίθεται είχε σκοπό η στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα, καθώς ο πληθυσμός της Κύπρου περιλάμβανε Έλληνες και Τούρκους.

Η κατοχή που ακολούθησε, που εκτόπισε περίπου 200.000 ανθρώπους και από τις δύο πλευρές του νησιού, συνεχίζεται μέχρι σήμερα και θεωρείται παράνομη από το Διεθνές Δίκαιο.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα έχουν ακολουθήσει σκληρή γραμμή επί των ημερών της Προεδρίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, Έλληνες στρατιώτες και Γερμανοί συνοριοφύλακες, έχουν δεχτεί πυροβολισμούς στα σύνορα και Τουρκικά μαχητικά F-16 συχνά εκδιώκονται από τον Ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με αναφορές, η Ελλάδα προσπαθεί να αποκλιμακώσει την ένταση μέσω διπλωματικών οδών και δεν έχει προβεί σε επίσημη αντίδραση, καταλήγει το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας The Sun.

Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ΔΕΝ υπάρχει καμία ανακοίνωση για το θέμα ούτε στο site του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ούτε του Τουρκικού. Σε ανακοίνωση μέσω twitter δεν έχει προβεί ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών ούτε ο Υπουργός Νίκος Δένδιας.

Το γεγονός ότι το θέμα δημοσιεύτηκε σε Βρετανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας και αναγνωσιμότητας, μπορεί να διαβαστεί με δύο τρόπους:
1. το θέμα είναι υπαρκτό και σοβαρό.
2. το θέμα αποτελεί ακόμη μία στημένη παραπληροφόρηση από την Τουρκία, με σκοπό να αναγκάσει την Ελλάδα να αντιδράσει και να τη σύρει σε διαπραγματεύσεις.
Και οι δύο εκδοχές είναι σοβαρές.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!