Νηστήσιμα κουλουράκια με κρασί.

Όταν το κρασί είναι Apelia τα κουλουράκια γίνονται τέλεια!

Κουλουράκια νηστίσιμα με κρασί. Γρήγορα, χωρίς μίξερ κι εύκολα

Υλικά:

1  ποτήρι κρασί (ημίγλυκος οίνος) ή 3/4 κρασί
κι 1/4 νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο

1 (σχεδόν) φακελάκι baking powder
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού κανέλλα τριμμένη
1/4 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 -1 1/2 ποτήρι ζάχαρη και
αλεύρι για  όλες τις χρήσεις όσο πάρει.

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά, τα ανακατεύω με κουτάλι γρήγορα  και προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Λαδώνω ελαφρά ένα ταψί αλουμινίου και πλάθω με αλευρωμένα χέρια τα κουλουράκια.

Ψήνω στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.

Στην πρώτη δόση έβαλα 1 ποτήρι κρασί χωρίς κανέλλα- γαρύφαλλο και βανίλιες, ωραία ήταν κι έτσι.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!