Μήλα με κανέλα στο φούρνο: Ένα γλύκισμα χωρίς ζάχαρη

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο

Ένα ξεχωριστό γλυκό, χωρίς ζάχαρη, με λίγες θερμίδες για όλες τις ώρες!

Υλικά Για 2-4 άτομα 

  • 4 κόκκινα μεγάλα μήλα
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 ρίζα τζίντζερ ελάχιστα τριμμένη, περίπου 1 κουταλιά της σούπας
  • 1 -2 ξυλαράκια κανέλας ή 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες
  • προαιρετικά 2 κουβερτούρες

Εκτέλεση 

Σε ένα καθαρό μπολ πιάνουμε ένα ένα τα μήλα και τα καθαρίζουμε ολόκληρα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, κόκκινο κρασί και κανέλα. Έπειτα ρίχνουμε τα ξύλα κανέλας στον κρασοχυμό μας και θρυμματίζουμε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα μας.

Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω – κάτω). Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο λιώνουμε κουβερτούρα σε μπέν μαρί, και περιχύνουμε τα μήλα, για το τέλος τα πασπαλίζουμε με νυφάδες αμύγδαλου.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Καλή επιτυχία!


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!