Μικρά λαχματζούν με κιμά από λουκάνικο και γιαούρτι

Πατήστε εδώ και ακούστε το άρθρο
Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:15′
Έτοιμο σε:30′

Υλικά

    • 500γρ. λουκάνικα χωριάτικα (μόνο τον κιμά)
    • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
    • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
    • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
    • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
    • 1 αβγό
    • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 12 μικρές αραβικές πίτες
    • πάπρικα για το σερβίρισμα
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γιαούρτι

  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1½ κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Διαδικασία

    Για το γιαούρτι: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και φυλάτε στο ψυγείο.

    Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του λουκάνικου, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το κύμινο, την κανέλα, το κουκουνάρι, το αβγό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και ζεσταίνετε τις πίτες για 2-3 λεπτά. Απλώνετε σε κάθε πίτα λίγο από το μίγμα του λουκάνικου και τις βάζετε ξανά στο φούρνο για άλλα 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να ροδίσουν οι πίτες.

    Σερβίρετε τα λαχματζούν ζεστά με μια μικρή κουταλιά γιαούρτι από πάνω και λίγη πάπρικα.

    Καλό θα ήταν το γιαούρτι να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, για να δέσουν καλύτερα τα αρώματα. Και, αν δεν θέλετε κιμά λουκάνικου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο είδος κιμά προτιμάτε.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!