Η δήθεν βλάβη στους Πνεύμονες και οι fake ακτινογραφίες γιατρού του ΚΑΤ

Η τρομολαγνεία και η βουλιμία για δημοσιότητα στα social media (και στα υπόλοιπα αναξιόπιστα media) δεν έχουν όρια.

Δείτε τι συνέβη για να αντιληφθείτε γιατί τόσο η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας όσο και οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Από τον Αριστοτέλη Ανδρέαδη

Νεαρός ακτινολόγος του ΚΑΤ ανεβάζει δύο ακτινογραφίες στο προφίλ του στο facebook oι οποίες υποτίθεται ότι έδειχαν τη ραγδαία ραγδαία επιδείνωση που προκαλεί ο κορωνοϊός στους ασθενείς.

Το protothema.gr παρουσιάζει αρχικά την ανάρτηση του επιστήμονα γιατρού ως εξής:

Όπως περιγράφει ο κ. Μάνος Καρράς (aυτός είναι ο γατρός που έκανε την αρχική ανάρτηση) οι δύο ακτινογραφίες ενός 38χρονου, ο οποίος είναι καπνιστής και διαβητικός, έχουν καταγραφεί με 7,5 ώρες διαφορά. Ωστόσο να σημειώθεί ότι ο ακτινολόγος δεν διευκρινίζει από ποιο νοσοκομείο και πότε έχει ληφθεί η φωτογραφία.

Οπως αναφέρει στην ανάρτηση, η πρώτη είναι από την εισαγωγή ασθενή στις 12 το μεσημέρι με 98% κορεσμό οξυγόνου και η δεύτερη, η επαναληπτική, πραγματοποιήθηκε στις 19:30 με τον ασθενή να είναι πλέον με μάσκα οξυγόνου.

Σύμφωνα με τον κ. Καρρά τα «σύννεφα» στη δεύτερη ακτινογραφία συνήθως σημαίνουν υγρό οίδημα φλεγμονή και «είναι κομμάτι του πνεύμονα που “δεν αναπνέει”».

Παρατηρητικοί αναγνώστες διαπιστώνουν ότι πρόκειται για ακτινογραφίες του 2015!

Ο γιατρός του ΚΑΤ κατεβάζει την ανάρτησή του και επιχειρεί να μπαλώσει τη κατάσταση που προκάλεσε ως εξής>

Σε νέα του ανάρτηση ο ακτινολόγος, διευκρινίζει ότι «Επειδή η ανάρτησή μου αναπαράγεται λάθος στα ΜΜΕ. Να διευκρινίσω οτι η ακτινογραφία που ανέβασα χθες ΕΙΝΑΙ από ασθενή που νοσηλεύεται με covid αλλά ΔΕΝ είναι στο νοσοκομείο ΚΑΤ! Το νοσοκομείο ΚΑΤ δεν νοσηλεύει ασθενείς με covid την παρούσα στιγμή».

Δεν προσθέτει ωστόσο στοιχεία για την προέλευση της ακτινογραφίας που αναρτά.

 

Στη συνέχεια δημοσιογράφοι του protothema.gr επικοινωνούν με τον καθηγητή Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο ο οποίος θα κάνει ολόκληρη ανάλυση πάνω στις fake ακτινογραφίες του 2015!!!
«Η ανάρτηση ( σημείωση>που ήδη την είχε κατεβάσει ο γιατρός του ΚΑΤ) δείχνει μια λοίμωξη του αναπνευστικού, μία πνευμονία, που σε λίγες ώρες μετεξελίσσεται σε μια επιπλοκή της πνευμονίας που ονομάζεται οξεία πνευμονική βλάβη και στη σοβαρότερη μορφή της (ονομάζεται) Σύνδρομο Αναπνευστικής Δυσχέρειας του ενήλικα. Δεν πρόκειται για κάτι σπάνιο στις λοιμώξεις του αναπνευστικού ούτε και στη λοίμωξη που προκαλεί εν προκειμένω ο κορωνοϊός. Εκδηλώνεται και στην εποχική γρίπη και σε άλλες λοιμώξεις. Το Σύνδρομο Αναπνευστικής Δυσχέρειας είναι μία από τις βασικές, σοβαρές αιτίες που θα οδηγήσει κάποιον ασθενή με λοίμωξη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Αλλά και μια από τις αιτίες που ασθενής νοσηλευόμενος σε ΜΕΘ μπορεί να πεθάνει» επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Εξηγώντας τι προκαλεί το σύνδρομο, είπε τα εξής καθηγητής: «Αυξάνεται η διαβατότητα των αγγείων που υπάρχουν στην περιφέρεια του πνεύμονα, εκεί που γίνεται η ανταλλαγή των αερίων, εκεί δηλαδή που απομακρύνεται το διοξείδιο του άνθρακα από τον οργανισμό και προσλαμβάνεται οξυγόνο. Το Σύνδρομο έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση υγρού και την κατάρρευση των αεροθυλάκων, εμποδίζοντας τους πνεύμονες να ανταλλάξουν οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης, λόγω του Συνδρόμου εμφανίζονται θρόμβοι στο αίμα».

«Τις περισσότερες φορές ο ασθενής έχει την αίσθηση ότι επιδεινώνεται, διότι εμφανίζει ταχύπνοια, σχεδόν λαχάνιασμα κατά την αναπνοή, αναπνευστική δυσχέρεια, βήχα και δυσφορία. Μερικές φορές όμως, μπορεί αυτή η επιδείνωση να εξελίσσεται χωρίς ο ασθενής να την αντιληφθεί – σημειωτέον έχουν περιγραφεί αυτά σε περιστατικά κορωνοϊού. Αυτό συμβαίνει γιατί το αισθητικό σύστημα του ασθενή μπορεί να είναι επηρεασμένο από τον κορωνοϊό είτε διότι είναι πολύ δύσκαμπτος ο πνεύμονας του ασθενούς οπότε και πάλι δεν αντιλαμβάνεται ό,τι συμβαίνει. Αυτή η κατάσταση έχει ονομαστεί ως «happy hpoxaimia», δηλαδή ευτυχισμένη υποξαιμία, ακριβώς γιατί δεν γίνεται αισθητή, με ό,τι επίπτωση μπορεί να έχει», συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα εάν μπορεί να προληφθεί η υποξαιμία, ο καθηγητής πνευμονολογίας απάντησε: «Ναι, η δική μου συμβουλή είναι όποιος έχει εμφανίσει λοίμωξη λόγω του κορωνοϊού να μετρά το επίπεδο οξυγόνου στον οργανισμό του, με οξύμετρο ώστε να μπορεί να γνωρίζει αν μειώνεται το οξυγόνο στον οργανισμό του, ιδίως αν δεν έχει συμπτώματα».

Όσον αφορά στη διάρκεια που χρειάζεται για την εμφάνιση της υποξαιμίας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη. «Υπάρχουν ασθενείς που έχουν εμφανίσει την οξεία εικόνα, ακόμη και σε λίγη ώρα, από την στιγμή που εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε ακτινογραφία. Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις ασθενών που η καλή εικόνα του αναπνευστικού συστήματος διαρκεί αρκετές ημέρες, αλλά αίφνης την 8η, 9η, 10η ημέρα εκδηλώνουν την επιπλοκή».

Για το εάν είναι αναστρέψιμη η εικόνα, ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε τα εξής: «Ναι, είναι αναστρέψιμη, με τα μέσα που έχουμε. Μπορούμε να χορηγήσουμε δεξαμεθαζόνη, πιθανόν να ωφελεί η ρεμντεσιβίρη. Μπορούμε να χορηγήσουμε οξυγόνο, μάλιστα βοηθά πολύ η ύπτια θέση του σώματος (μπρούμυτα) στην αναπνοή. Πολλές φορές χρειάζεται να διασωληνώσουμε τον ασθενή, δηλαδή να τον υποστηρίξουμε με αναπνευστήρα. Από αυτούς που διασωληνώνονται, το 40-50% θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την επιπλοκή, να επουλώσει τη βλάβη και να αποσωληνωθεί. Αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, μεταξύ άλλων ο οργανισμός του ασθενή, τα προβλήματα υγείας του κα. Πάντως και η πορεία μετά την αποσωλήνωση δεν είναι άμεση. Δεν εξέρχεται ο ασθενής από τη ΜΕΘ αμέσως μόλις αποσωληνωθεί, είναι μία πιο χρονοβόρα διαδικασία».

Ο κ. Βασιλακόπουλος λοιπόν έχει κάνει μία ολόκληρη ανάλυση βασισμένος σε ψεύτικες ακτινογραφίες! Αυτές τις ακτινογραφίες και αυτού του είδους τις αναλύσεις τις παίρνουν στη συνέχεια οι Ευαγγελάτοι και τις κάνουν βίλες και πλουμιστή ζωή.

Οχι δεν έχουν ουδεμία τύχη>

Σε ανάρτησή του ιατρός προσπαθεί να εκφοβίσει το πόπολο, δείχνοντας πόσο επικίνδυνος είναι ο νέος κορωνοϊός και την καταστροφή που προκαλεί στούς πνεύμονες, ειρωνευόμενος συγχρόνως όλους εκείνους που στέκονται με σκεπτικισμό απέναντι σ αυτόν. Να ΟΜΩΣ που στα ψιλά γράμματα, φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για ακτινογραφίες τού 2015 !
Κι όταν κάποιος σε σχόλιο τού υποδεικνύει την γκάφα, ο ιατρός κατεβάζει την ανάρτηση. Αυτά λοιπόν φίλοι μου είναι κάποια από τα τρανταχτά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν κάποιοι (τού ιατρικού χώρου μάλιστα), για να μάς πείσουν ότι ο γάϊδαρος πετάει τελικά.
Όπως καταλάβατε, ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.
ΥΓ1. Έκρυψα το όνομά του για να μη γίνει περισσότερο ρεζίλι.
ΥΓ2. Και φυσικά επανέλαβε κάτι που χρησιμοποιούν αρκετοί εκ τού πονηρού, ότι δηλαδή εναντιώνονται σε κείνους που ισχυρίζονται ότι ”δεν υπάρχει ο ιός”, ενώ η αλήθεια είναι ότι πέραν κάποιων γραφικών που το λένε, όλοι οι υπόλοιποι, πιστεύουμε στην ύπαρξή του, αλλά αμφιβάλλουμε για την επικινδυνότητα που τού προσδίδουν και φυσικά είμαστε ενάντια στα παράλογα κυβερνητικά μέτρα.

Πηγή: kourdistoportocali


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!