Η Ανάσταση του κεκοιμημένου.

Ο ένας από τους ενορίτες μου, ο Ανατόλι, ήταν σοβαρά άρρωστος και οι γιατροί δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Σταδιακά ήρθε σε εξαντλήσει. Κατανοώντας τη θέση του, ο Ανατόλι μου ζητούσε συχνά να τον κοινωνώ με τα Άγια Μυστήρια .

Κάποια στιγμή πριν από τη Θεία Λειτουργία, η θεία του ήρθε σε μένα και μου ζήτησε να κάνω μια μια παράκληση προσευχής μπροστά στην εικόνα της Μητέρας του Θεού “Η χαρά όλων των θλιβομένων “.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, φέραμε την εικόνα στο σπίτι του. Αλλά ξαφνικά ο ασθενής πέθανε. Για να χαλαρώσω τη θλίψη των συγγενών μου, πρότεινα να εκπληρώσω το τελευταίο αίτημά του να διαβάσω μια παράκληση προσευχής στη Μητέρα του Θεού, στην οποία συμφώνησαν οικειοθελώς οι συγγενείς του αποθανόντος.

Ξεκινήσαμε την προσευχή και, ενώ διαβάζαμε το Ευαγγέλιο, ένας από τους ψαλτες παρατήρησε ότι τα νεκρά βλέφαρα κουνηθηκαν.

Αφού διάβασα το Ευαγγέλιο, στη γενική έκπληξη και τη χαρά, ο Ανατόλι επέστρεψε στη ζωή. Στο τέλος της προσευχής, όταν ήμουν σ ‘αυτόν για να τον ευλογησω με τον σταυρό, ζήτησε την θεία κοινωνία. Συγκλονισμενος από το έλεος της Μητέρας του Θεού, εκπλήρωσα την επιθυμία του και τον κοινωνησα με τα Ιερά Μυστήρια. Μετά από αυτό, ο ασθενής έζησε για άλλες δύο ημέρες και πέθανε ειρηνικά κατά τη διάρκεια της νυχτερινής αγρυπνιας.

Πατήρ Αντρέι Τκατσέφ


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!